Scheiden

Bijna een op de drie stellen gaat uiteindelijk uit elkaar. Dat is voor beide partners emotioneel een moeilijke beslissing, die ook nog eens een groot aantal praktische en financiële consequenties heeft. Er moet veel geregeld worden.

 

Gevolgen voor uw hypotheek en hypotheekrenteaftrek als u gaat scheiden
Verkoopt u de woning of blijft een van u erin wonen? Koopt die de ander dan uit en voor welk bedrag? Elke keuze heeft mogelijk gevolgen voor:

  • hypothecaire lening
  • kapitaalverzekering eigen woning
  • overwaarde van uw woning
  • hypotheekrenteaftrek
  • bijleenregeling

Verzekeringen en lijfrentes aanpassen
Vermogen delen dat op een spaar- of beleggingsrekening staat is vaak goed te regelen, maar het wordt ingewikkelder bij een lijfrentepolis of een kapitaalverzekering. Ook de overlijdensrisicoverzekering die u misschien op elkaars leven heeft afgesloten, moet aangepast worden. Wij inventariseren de bestaande voorzieningen voor u en bekijken samen met u hoe deze het beste verdeeld kunnen worden.

Hoeveel pensioen houdt u bij een scheiding over?
Uw partner heeft deels recht op het pensioen dat u opbouwt tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een scheiding kan dus tot een aanzienlijk pensioentekort leiden. Wij berekenen voor u hoe uw pensioensituatie er na de scheiding uitziet en welke maatregelen u kunt nemen om uw eigen pensioen weer op peil te brengen.

Nieuwe start
Als uiteindelijk alles geregeld is, dan wordt het tijd om ook weer aan uw eigen financiën en zekerheid te denken. Wij geven u graag een goed advies over een verzekeringspakket op maat en bekijken samen met u wat uw financiële wensen en mogelijkheden zijn.

Meer weten? Margreet van Linde helpt u graag verder.

Margreet van Linde

Margreet van Linde

T: 030 – 607 07 40

m.v.linde@kettlitz-wulfse.nl