Sandrijn blogt: Vijf redenen voor werkgevers om te investeren in talentontwikkeling


Opleiding en talentontwikkeling staan op nummer één in de top vijf HR-prioriteiten voor 2017 volgens het jaarlijkse HR-benchmarkonderzoek van Raet. Een thema waarvan de meeste werkgevers vinden dat ze er veel aandacht aan besteden. 73% van de werkgevers geeft namelijk aan te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Opvallend, als u bedenkt dat slechts 31% van de medewerkers dit daadwerkelijk zo ervaart.

lees meer

Kunt u voorbereid zijn op een WannaCry-cyberaanval?


Slachtoffer worden van een cyberaanval? Nog te veel bedrijven denken: mij overkomt het niet.

Toch is het aantal slachtoffers van de cyberaanval WannaCry van afgelopen vrijdag opgelopen tot 200.000 in ruim 150 landen. En dat terwijl zaterdagavond de teller nog stond op 75.000. De aanval is hiermee één van de meest wijdverspreide aanvallen die we tot zover hebben meegemaakt.

lees meer

De vakanties komen eraan!


De zomer komt er (eindelijk) aan. Een tijd dat veel mensen op vakantie gaan. Jij misschien ook. Met je partner, een groep vrienden of met je hele gezin. Of misschien wel helemaal alleen. Met wie je ook gaat, je belangrijkste reden is een leuke tijd hebben. Om even lekker weg te zijn, of om eindelijk die lange droomreis te maken. Of je nu gaat backpacken of je lekker laat verwennen in een resort, je wilt ontspannen en genieten. En je maar om een paar dingen druk hoeven maken. 

lees meer

Sandrijn blogt: 10 tips om een burn-out bij uw medewerkers te voorkomen


In veel sectoren is de psychosociale arbeidsbelasting de belangrijkste veroorzaker van verzuim. Met als bekendste voorbeeld de burn-out.
Tegelijkertijd merken wij dat het voor werkgevers een nog erg abstract thema is en dat zij de concrete handvatten missen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met preventiemaatregelen voor de burn-out.

In dit artikel geven wij u daarom tien tips om een burn-out bij uw medewerkers te voorkomen. Praktische tips die u meteen op de werkvloer kunt realiseren. 

lees meer

Jeroen Blogt: Wat u als ondernemer echt moet weten over cyber- en datarisico’s voor uw bedrijf!


In gesprekken met klanten merk ik dat ondernemers van kleinere en middelgrote bedrijven het lastig vinden om in te schatten of zij nou echt kwetsbaar zijn op het gebied van datalekken, dataverlies en cybercriminaliteit. Logisch, want het is een relatief nieuw risico en niet zo tastbaar als brand of diefstal. Toch zien wij dat ook kleinere ondernemers steeds meer willen weten over de noodzaak om zich op dit vlak beter te beschermen.

lees meer
1 2 3 14