Kennisbijeenkomst 26 september 2017


Doorwerken tot 68 jaar: Wat betekent dit voor het pensioen en de pensioenregeling? En hoe houdt u uw (oudere) medewerkers vitaal en betrokken?

lees meer

Wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017


Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet. Met de vernieuwde wet wordt de betrokkenheid van werkgevers en medewerkers bij de arbodienstverlening vergroot en komt er meer aandacht voor preventie. De Arbowet geldt voor alle werkgevers en medewerkers in Nederland en zorgt ervoor dat medewerkers gezond en veilig kunnen werken.

lees meer

Aansprakelijkheid! Bent u als supermarktondernemer vogelvrij?


Als ondernemer heeft u het vast wel eens meegemaakt: een klant valt in uw winkel. Dit kan komen door een sperzieboon op de grond bij de groenteafdeling of door een stukje karton in het gangpad. Wanneer de klant vervelend terechtkomt, kan hij hierdoor lichamelijk letsel oplopen. En voor deze ‘schade’ kan hij u aansprakelijk stellen.

lees meer

Sandrijn blogt: Vijf redenen voor werkgevers om te investeren in talentontwikkeling


Opleiding en talentontwikkeling staan op nummer één in de top vijf HR-prioriteiten voor 2017 volgens het jaarlijkse HR-benchmarkonderzoek van Raet. Een thema waarvan de meeste werkgevers vinden dat ze er veel aandacht aan besteden. 73% van de werkgevers geeft namelijk aan te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Opvallend, als u bedenkt dat slechts 31% van de medewerkers dit daadwerkelijk zo ervaart.

lees meer

Kunt u voorbereid zijn op een WannaCry-cyberaanval?


Slachtoffer worden van een cyberaanval? Nog te veel bedrijven denken: mij overkomt het niet.

Toch is het aantal slachtoffers van de cyberaanval WannaCry van afgelopen vrijdag opgelopen tot 200.000 in ruim 150 landen. En dat terwijl zaterdagavond de teller nog stond op 75.000. De aanval is hiermee één van de meest wijdverspreide aanvallen die we tot zover hebben meegemaakt.

lees meer
1 2 3 14