Help uw medewerkers vitaal naar de eindstreep


De AOW-leeftijd is verhoogd. Dat betekent langer doorwerken. Tot 68 jaar. Maar is dat ook haalbaar? Als we kijken naar de cijfers uit verschillende onderzoeken is het antwoord heel duidelijk: nee, dat is niet haalbaar.

Onderzoek van TNO wijst uit dat in geen enkele sector de gemiddelde leeftijd waarop doorgewerkt kan worden daadwerkelijk 68 jaar is. De sector ICT doet het nog het beste met een verwachte leeftijd van 64,9 jaar. In de sector Bouw daarentegen, kunnen medewerkers gemiddeld maar doorwerken tot 62,1 jaar.

En toch besteden werkgevers hier weinig aandacht aan. Ze zijn druk bezig met het aanpassen van de pensioenregelingen en het verhogen van de eindleeftijd op bijvoorbeeld verzuimpolissen. Natuurlijk, het is belangrijk dat medewerkers straks een pensioen hebben dat ingaat op de juiste leeftijd. Maar is het niet veel belangrijker dat ze daadwerkelijk die eindstreep halen en fit en gezond van dat pensioen kunnen genieten?

lees meer

Kennisbijeenkomst 26 september 2017


Doorwerken tot 68 jaar: Wat betekent dit voor het pensioen en de pensioenregeling? En hoe houdt u uw (oudere) medewerkers vitaal en betrokken?

lees meer

Wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017


Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet. Met de vernieuwde wet wordt de betrokkenheid van werkgevers en medewerkers bij de arbodienstverlening vergroot en komt er meer aandacht voor preventie. De Arbowet geldt voor alle werkgevers en medewerkers in Nederland en zorgt ervoor dat medewerkers gezond en veilig kunnen werken.

lees meer

Aansprakelijkheid! Bent u als supermarktondernemer vogelvrij?


Als ondernemer heeft u het vast wel eens meegemaakt: een klant valt in uw winkel. Dit kan komen door een sperzieboon op de grond bij de groenteafdeling of door een stukje karton in het gangpad. Wanneer de klant vervelend terechtkomt, kan hij hierdoor lichamelijk letsel oplopen. En voor deze ‘schade’ kan hij u aansprakelijk stellen.

lees meer

Sandrijn blogt: Vijf redenen voor werkgevers om te investeren in talentontwikkeling


Opleiding en talentontwikkeling staan op nummer één in de top vijf HR-prioriteiten voor 2017 volgens het jaarlijkse HR-benchmarkonderzoek van Raet. Een thema waarvan de meeste werkgevers vinden dat ze er veel aandacht aan besteden. 73% van de werkgevers geeft namelijk aan te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Opvallend, als u bedenkt dat slechts 31% van de medewerkers dit daadwerkelijk zo ervaart.

lees meer
1 2 3 14