Huis huren

Een huis huren kan aantrekkelijk zijn: geen hypotheek, nauwelijks onderhoudskosten en veel woonflexibiliteit: als u wilt verhuizen, zit u alleen vast aan de opzegtermijn. Maar ook bij een huurwoning wilt u uw kostbaarheden zekerstellen.

 

Denk aan uw inboedelverzekering
Ook in een huurwoning is het noodzakelijk dat u het risico op inbraak en brand zo klein mogelijk houdt. En dat u de spullen in uw woning goed verzekert. Is een ‘gewone’ inboedelverzekering voldoende of heeft u bijzondere spullen in huis die extra bescherming verdienen? Is uw verzekering na verloop van tijd nog wel up-to-date? Een goede analyse kan u veel ellende besparen.

Kapitaal opbouwen
Als u huurt, mist u specifieke mogelijkheid van vermogensopbouw in een eigen huis. Maar u kunt natuurlijk wel op allerlei andere manieren kapitaal opbouwen. Wij geven u daarover graag een deskundig en onafhankelijk advies.
Verhuizen? Doe de verzekeringscheck!
Bij een verhuizing verdient ook uw bestaande verzekeringspakket de aandacht: passen uw bestaande voorzieningen ook bij uw nieuwe woonsituatie? Wij nemen graag de tijd om dit voor u na te gaan.

Doe de huurprijscheck!
Bent u huurder en wilt u weten of u niet teveel huur betaalt? Of bent u als verhuurder benieuwd naar de maximale huurprijs voor een huurwoning? Op de site de Huurcommissie kunt u met een huurprijscheck berekenen wat de maximale (kale) huurprijs is van uw woning.

Doe de onderhoudscheck!
Een verstopte afvoer, een lekkend dak of een kapotte deurbel. Allemaal voorbeelden van onderhoudsproblemen waar u in uw woning mee te maken kunt krijgen. Sommige problemen moeten door de huurder worden verholpen, andere door de verhuurder.Op de site de Huurcommissie kunt u met een een onderhoudscheck wie voor welk onderhoud verantwoordelijk is.

Kijk of u recht heeft op huurtoeslag
Op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken om te kijken of u recht heeft op een huurtoeslag.

Meer weten? Diana Ursinus helpt u graag verder.

Diana Ursinus

Diana Ursinus

T: 030 – 607 07 40

d.ursinus@kettlitz-wulfse.nl